Kommunikationer

Ta sig till Cypern

Larnaca flygplats ligger 4 km sydväst om staden Larnaca och är en av två internationella flygplatser på Cypern. Utanför flygplatsen finns busstationer varifrån bussar till Larnaca stad avgår. Från Larnaca kan man sedan i sin tur ta buss vidare till olika destinationer på Cypern. Det finns också direktbussar från flygplatsen till olika städer och byar.

Paphos flygplats är Cyperns näst största flygplats och dirigerar, precis som Larnaca flygplats, kommersiell trafik till och från Cypern. Även från Paphos flygplats går det bussar, men inte i lika stor utsträckning som vid Larnaca.

Vill man inte ta buss till och från flygplatserna på Cypern så är taxi och hyrbil alternativen som kvarstår.

Det går färjor till Cypern från både Turkiet och Grekland så är man ute på en riktig öluff så kan båt vara smidigare än att flyga hit. Dessutom är det hur mysigt som helst att glida fram på vågorna över det vackra Medelhavet i en mysig båt.

Ta sig runt på Cypern

bussar på cypernBuss är ett billigt och ganska praktiskt sätt att ta sig runt på Cypern. Man slipper själv ansvara för körning och rutter utan hoppar lättsamt på den buss som ska dit man vill åka. Bussnätet är väl utvecklat på Cypern och det finns jättemånga busstopp att hoppa av och på ifrån. Man kan ta sig mellan städer och byar med buss, såväl som till de stora turistattraktionerna. Dessutom går det bussar till båda öns kommersiella flygplatser.

Vill man resa runt på Cypern med lite friare tyglar så är det underbart att hyra en egen bil att köra runt i. Trafiken på Cypern skiljer sig från den vi är vana vid hemma i Sverige så det är vitigt att man tar det lugnt och är vaken och alert på vägarna. Kom ihåg körkortet!

Taxi är ett bra val av färdmedel om bussar inte går och man själv inte har lust att köra. En taxi tar en hela vägen fram utan byten eller annat strul, så för många känns det enklast. I utbyte får man givetvis betala en hel del mer än när man åker buss.